سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از تاریخمان چه می دانیم؟
صفحه نخست        عناوین مطالب          نقشه سایت              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من

زندگینامه داریوش اول
داریوش منتسب به یکی از خاندانهای فرعی سلسله هخامنشی است ، جد داریوش ( ارشام ) که در آن زمان زنده بود ، عنوان پادشاهی داشت و پدر داریوش ( ویشتاسب ) در پارت از حکام بود . کمتر پادشاهی در بدو جلوس به تخت شاهی مانند داریوش با مشکلات زیاد و طاقت فرسا روبرو بوده است .

زیرا بعلت غیبت طولانی کمبوجیه از ایران که مدت 4 سال بطول انجامید و اخباری که در غیاب او منتشر می شد ، به تخت نشستن بردیای دروغین و کارهای او که در مدت 7 ماه برای جلب توجه مردمان ایالات کرده بود ، در نتیجه از نفوذ حکام مرکزی ، در ممالکی که تازه جزو ایران شده بودند  کاست و حس استقلال طلبی آنها را تحریک کرد و هر کدام از ممالک تابعه در صدد بر آمده بودند که از ایران جدا شوند . هنگامی که مسئله گیومت مغ پیش آمد و به پادشاهی رسید موجب شد دیگران نیز به فکر سلطنت بیافتند .
داریوش در مدت قریب به دو سال مجبور بود با اغتشاشاتی که در همه نواحی مملکت او ایجاد شده بود بجنگد . داریوش برای جلب توجه قلوب مردم مصر ، به آنجا سفر کرد و در حدود 512 یا 513 ق. م اقدام به جنگ با سکاها کرد . لشکر عظیم ایرانیان از تنگه بُسفر گذشتند و تراکیه شرقی را مطیع ساختند و از دانوب عبور کردند .



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

          
سه شنبه 92 اردیبهشت 17 :: 7:16 عصر

مازندرانی‌ها که همان تپوران(=پارتیان کهن) بوده و از دوران باستان تا به اکنون بیشترین باشندگان البرز (=مجموعه‌ی کوهستان، جنگل و جلگه‌های شمالی و دشت‌های جنوبی) به شمار می‌آمده‌اند، گذشته از آن که دارای تقویم، تاریخ، زبان و فرهنگ ویژه‌ی باستانی ایرانی هستند، دارای آیین‌ها و جشن‌هایی هستند که از دوران کهن تا به امروز در نزدشان نگاه داشته شده و به یادگار مانده است.از جمله:

1-جشن نوروز بهاری:
(نوروز شهریاری = سلطانی)، که همراه و همزمان با دیگر اقوام ایرانی با فرا رسیدن بهار(اعتدال بهاری) برگزار می‌گردد. آغاز نوروز بهاری همراه با تحویل سال خورشیدی ]برابر (اعتدال) بهاری
ï تحویل السنه[، همان نوروز شهریاری، بر پایه‌ی تقویم و تاریخ رصد ایرانی، از مبداء سی درجه‌ی برج حمل (=77808/1724 پیش از تقویم میلادی) است. مبداء تحویل نوروز شهریاری نیمروز(ظهر)، و از مبداء نصف النهار(=نیم‌روز، سرزمین سیستان ایران) است. تقویم نوروزی شهریاری دارای یک دوره‌ی 2820 ساله است. اکنون(=پایان سال 1379 شمسی هجری از دور دوم تقویمی آن به اندازه‌ی نهصد و پنج سال تمام سپری شده است. «یادآوری: مدت متوسط طول سال خورشیدی بهاری(شمسی اعتدالی)، در دور نخست 2820 ساله برابر با: 24231679/365 شبانه روز بود



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

          
چهارشنبه 92 اردیبهشت 11 :: 9:36 عصر

اگر برای زبان مفهومی وسیع و عام در نظر بگیریم در تعریف آن گفته شده است   : هرگونه نشانه‌ای که به وسیله آن بتوان حالات یا معانی موجود در ذهن خود را به دیگری انتقال داد زبان خوانده می‌شود.
اینکه از چه هنگامی انسان قادر به تکلم شد برهیچ کس آشکار نیست و بی‌شک در یک زمان موفق به دریافت مفاهیم زبانی نشده بلکه هزاران سال به طول انجامید تا زبان از شکل اولیه و ابتدایی خود به گونه فعلی درآید.
بطور مسلم نیاز عمومی انسان با توجه به استعدادهای درونی موجب شد که بتواند از زبان سود جسته و به منظور رساندن مفاهیم خود به دیگران از آن استفاده و با آن سخن بگوید.
همانگونه که جامعه متحول می‌شود زبان نیز دچار دگرگونی شده و با توجه به شرایط اجتماعی و زیستی، تغییر و تحول پیدا می‌کند.
متروک ماندن بعضی از کلمات و استعمال الفاظ جدید و تغییر واژه‌ها در ساختار زبانی ، امری اجتماعی است و زبان ابزاری برای برآوردن حاجات اجتماعی است.



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

          
چهارشنبه 92 اردیبهشت 11 :: 4:36 عصر

ریشه لغوی                                                                                                                 

Magma   کلمه‌ای است یونانی به معنی خیر که برای مذابهای طبیعی سیلیکاته بکار گرفته می‌شود.


 

  اطلاعات اولیه     

به مواد مذابی که در نرم کره زمین قرار دارند و بر اثر فشار کم و دمای بالا به صورت نیمه جامد و گاه حتی مایع قرار دارند، ماگما گویند . تفتال یا ماگما به سنگهای گداخته‌ای



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

          
جمعه 92 فروردین 2 :: 6:34 عصر

زمین‌لرزه یا زلزله لرزش و جنبش زمین است که به علّت آزاد شدن انرژی ناشی از گسیختگی سریع در گسلهای پوسته ی زمین در مدّتی کوتاه روی می‌دهد. محلّی که منشأ زمین‌لرزه است و انرژی از آنجا خارج می‌شود را کانون ژرفی، و نقطه بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمین‌لرزه گویند. پیش از وقوع زمین‌لرزه ی اصلی معمولاً زلزله‌های نسبتاً خفیف‌ترید ر منطقه روی می‌دهد که به پیش‌لرزه معروفند



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

          
چهارشنبه 91 اسفند 30 :: 11:46 صبح

ا مشاهده ویرانه‌ها، بناها، سازه‌ها و آثاری برجای مانده از وجود سکونتگاه‌های تاریخ و کهن در مناطق و شهرهای مختلف جهان و جستجو و مطالعه قدمت و عظمت آن‌ها، بیش از پیش این سوال برای ذهن‌های کنجکاو مطرح خواهد شد که چرا و چگونه چنین تمدن‌های باشکوهی، قدرت و اعتبار خود را از دست دادند.



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

          
سه شنبه 91 اسفند 29 :: 12:19 عصر